A patra ca mărime în lume, este o instituție cu o colecție de cărți atât de vastă, încât a fost nevoie de nu mai puțin de 93 de sucursale deschise în districturile Manhattan, Bronx și Staten Islands, ca să o găzduiască.

Să te plimbi prin Camera Lungă Bibliotecii Colegiului Trinity din Dublin, construit în secolul al XVIII lea, îți va da impresia că te afli într-un episod din Războiul Stelelor.

Această structură arhitectonică supraetajată pe nouă niveluri strălucește ca un cub de cristal în timpul zilei, seara e luminată în culorile apusului, iar noaptea grinzile sale reflectă raze albăstrui.
Interiorul bibliotecii a fost în întregime proiectat cu un design aproape alb imaculat, ce face contrast puternic cu nuanțele de albastru cobalt din...

În anul 1850, când a fost finalizată Biblioteca Sainte Geneviève din Paris, era considerată una dintre cele mai frumoase și mai moderne clădiri destinate culturii pentru acele timpuri, cu arhitectura sa contemporană dispusă pe niște arcade din fier decorate.

Este locul perfect, unde să scapi de ideile preconcepute cum că biblioteca ar fi un spațiu închis și neaerisit, sufocat de cărți, într-o lumină crepusculară. Contrar acestei prejudecăți, vei avea supriza să descoperi aici un loc minunat, unde să te poți bucura de micile plăceri ale vieții din Copenhaga.

Cu o colecție impresionantă de peste 31 de milioane de cărți, Biblioteca Națională a Chinei din Beijing este renumită ca fiind cea mai mare bibliotecă de pe continentul asiatic. Și nu este vorba doar de cantitatea impresionantă de material de citit. În interior vei putea găsi patru săli imense de studiu, care aproape tot timpul sunt asaltate de...

Biblioteca Urbană din Baltimore George Peabody este de ...nedescris! Construcția în stil neoclasic a acestei "catedrale a cărților" a fost finalizată în 1978 și găzduiește o colecție de peste 300.000 de volume, cele mai multe fiind din domeniile artei, istoriei și literaturii britanice și americane.

În anul 1837, niște imigranți portughezi ajunși în Rio de Janeiro s-au hotărât că neapărat ar trebui să aibă și o bibliotecă în limba portugheză în noua lor patrie. Cinci ani mai târziu, ideea a prins viață când Real Gabinete Português de Leitura (sau Sala Regală Portugheză de Lectură) și-a deschis porțile sale elegante publicului larg.

CALATOR PRIN BIBLIOTECILE LUMII

Roxana Prigoana - Blog biblioteca
Toate drepturile rezervate 2019
Creat cu Webnode
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți